Siirry pääsisältöön

Mustaherukka raakakakku

Herukka kausi alkaa olla jo loppunut. Siispä onkin hyvä käyttää ne viimeiset pensaan pohjalle jääneet marjat tähän raakakakkuun. Ja jos herukkapuskat ammottavat tyhjyyttään, voit myös vapaasti kokeilla reseptiin jotain muitakin marjoja!

En kuitenkaan suosittele marjalaadun vaihtamista vain siksi ettei pidä mustaherukoista, sillä en ole itsekään ikinä ollut mustaherukoiden suurin fani. Tykkään syödä niitä esim. rahkan seassa, mutta "paljaaltaan" ne jäävät syömäti. Kakku syntyi oikeastaan juuri siksi, että mietin mihin muuhun näitä marjoja voisi käyttää ja raakakakku oli ensimmäinen ja paras ideani. Mustaherukat eivät maistu kakussa liian kitkerinä, vaan ne antavat sille ihanan herukkaisen vivahteen. Tämä kakku todellakin pääsi suosikki raakakakkujeni joukkoon!

Mustaherukka raakakakkuun tarvitset:

Pohja:
3dl pähkinöitä (esim. cashew, manteli, pekaani)
3/4dl rusinoita
1rkl hunajaa
ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Anna sekoittua, kunnes pähkinät ovat karkeana muruna. Painele seos tiiviisti irtopohjavuokaan. Laita pohja pakastimeen odottamaan.

Täyte:
3,5dl cashewpähkinöitä, liotettuna vähintään 3h
1 banaani
1,5dl kookosöljyä, sulatettuna
1tl kardemummaa
1tl kanelia
3dl mustaherukoita

Laita monitoimikoneeseen liotetut pähkinät, banaani, sulatettu öljy ja mausteet. Anna sekoittua, kunnes seos on lähes tasaista. Lisää herukat ja pyöräytä niin, että herukat ovat täysin sekoittuneet massaan. Ota pohja pakastimesta, kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Koristele kakku esim. herukoilla, pekaanipähkinöillä ja kookoslastuilla. Laita kakku takaisin pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi. Säilytä raakakakku pakastimessa tai jääkaapissa.
Raakakakkuni on aika matala, joka johtuu vuoan koosta. Korkeampaan kakkuun suosittelen pienempää vuokaa, mutta hyvältä se maistui ohuenakin!








Kommentit

  1. Ompas herkkullisen näköinen raakakakku:)nam
    http://love-sannar.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti