Siirry pääsisältöön

Linssikeitto

Eilen oli harvinainen päivä. Sain laittaa ruokaa vain itselleni. En tiedä mikä siinä on erilaista, mutta se on paljon mukavampaa kuin porukalle kokkaaminen. Ehkä siinä on se, ettei tarvitse miettiä mistä muut tykkää tai ehkä silloin ei ole niin paljon paineita. Mutta no kuitenkin, rakastan sitä!

En kauheasti miettinyt mitä tekisin, vaan katsoin kaappiin ja aloin toimeen. Kaapista löytyi punaisia linssejä ja minun alkoi heti tehdä mieli linssikeittoa. En katsonut tarkkaan mitä ruokaan laitoin, mutta tässä nyt jonkinlaiset ohjeet keiton tekemiseen.

Linssikeittoon tarvitset:

öljyä
sipulia
valkosipulia
paprikaa 
kurkumaa
inkivääriä
currya
chili flakeseja
suolaa
tomaattimurskaa
punaisia linssejä
sitruunan mehua
tuoretta persiljaa
 
Kuullota pilkotut sipulit ja paprika mausteiden kanssa. Lisää tomaattimurska, linssit, sitruuna ja persilja. Keitä noin 10 minuuttia. Jos keitto on liian paksua, lisää vettä. Tarkista maku ja nauti!


Lentil soup

Yesterday was a rare day. I got to cook only for myself. I don't know what's so different about it, but I like it way more than cooking for other people too. Maybe the thing is that then I don't have to think about what everyone else likes or maybe there's not as much pressure. But no matter what it's about, I love it!

I didn't really know what to make so I just looked into the pantry and started cooking. I found red lentils and I started to crave lentil soup. I didn't pay attention to my cooking closely, but here's a some kind of recipe.

Ingredients:

vegetable oil
onion
garlic
bell pepper
turmeric
ginger
curry
chili flakes
salt
crushed tomatoes
red lentils
lemon juice
fresh parsley

Warm the oil in the pan. Add onion, garlic, bell pepper and the spices. Stir until onion is translucent. Add the tomatoes, lentils, lemon juice and parsley. Cook for about 10 minutes. If the soup gets too thick, add some water. Taste and add spices if needed. Enjoy!






Kommentit